Stenmel fra Dansand

Stenmel til smalle og brede fuger:

Sand bruges til mange forskellige formål – vores stenmel er ideelt til smalle og brede fuger på terrassen, indkørslen eller gangstier.

Stenmelets mørke farve giver belægningen et trendy udseende – især, når du bruger vores stenmel til brede fuger. Vores stenmel er det perfekte finish til fuger på 1-20 mm.

Forbrug af stenmel:

Spørger du dig selv, hvor meget stenmel du skal bruge til fugerne på din terrasse? Det er normalt en stor regneopgave, men vi gør det lettere for dig, idet vi tilbyder dig en forbrugsberegner på vores hjemmeside. Indtast blot fugebredde, højde og areal, og du vil se, hvor mange sække stenmel du skal købe i dit lokale byggemarked. Normalt rækker en sæk stenmel til ca. 5 til 10 m2.

 

Virkning af stenmel:

Vores stenmel er ikke bare stenmel. Grundet en høj pH-værdi sørger stenmelet for utrolig dårlige vækstbetingelser for ukrudt. Vi sammenligner virkningen af vores stenmel ofte med en ørken, hvor der normalt heller ikke spirer ukrudt frem. Med den rigtige pleje har du glæde af din terrasse i lang tid.

 

Holdbarhed af stenmel

Er fugerne rene, før du fejer vores stenmel ned i dem, og holder du dem rene derefter, så kan stenmelet tåle 10 års regn.

 

Stenmel er praktisk og fås landet over:

Du kan købe vores stenmel i praktiske 20 kg sække eller pr. palle (54 sække stenmel) i byggemarkeder landet over. Find den nærmeste forhandler af vores stenmel her

Fugesand fra Dansand

 

Fugesand til smalle fuger

Er du ikke så meget til det mørke stenmel, så kan du vælge vores fugesand, som fås i en lys og en mørk variant. I modsætning til stenmelet er vores fugesand kun egnet til smalle fuger. Fordelen ved vores fugesand er, at det ligesom vores stenmel giver yderst dårlige vækstvilkår for ukrudt. På den måde sikrer du, at fokussen på din terrasse ligger på belægningen og ikke på spirende ukrudt. Desuden bliver du fri for lugning. Men vær obs på, at du anvender både stenmel og fugesand på den rigtige måde.

 

Anvendelse af fugesand

Som omtalt, er det vigtigt at vedligeholde fugerne efter fugefyldningen med enten fugesand, stenmel eller Danfast. Men du skal også være opmærksom på, at fugerne er rene, inden du fylder dem med fugematerialet. Fjerner du ikke alt ukrudt inden, så kan du risikere, at det vokser op igen, og du står med spirende ukrudt på terrassen. Derfor tilbyder vi tre løsninger, når du vil anvende fugesand, stenmel eller Danfast. Følg instruktionerne her.

 

Forbrug af fugesand:

Vores fugesand er egnet til smalle fuger på 1-5mm og forbruget er ca. 20 kg til 10 m2. Gør brug af vores forbrugsberegner, som udregner, hvor mange sandsække du har brug for – uanset om det skal være fugesand, stenmel eller Danfast.

 

 

Holdbarhed af Dansand fugesand

Med den rigtige vedligeholdelse holder materialets virkning til 10 års regn. Det ved vi, fordi fugesandet er blevet test. Du kan læse mere om testen her.

 

Fugesand er praktisk og fås landet over:

Du kan købe fugesandet i de kendte byggemarkeder landet over. Som ekstra service kan du søge din nærmeste forhandler i vores byggemarkedsfinder. Indtast blot postnummer, og du vil få et søgeresultat med det samme.

Den lille sandhed

Undgå ukrudt med Dansand® fugeprodukter

Den lille sandhed

Der findes to slags ukrudt: Ukrudtsfrø der bliver spredt med vinden og ukrudt, der spreder sig gennem rodnettet. Begge typer ukrudt er til gene for flisebelægninger. Ukrudt der spredes med vinden finder let rodfæste i fugerne mellem fliserne, især hvis der mangler fugemateriale. 

Når du fylder fugen op med fx. Danfast® fugemateriale kan frøet ikke spire. Ukrudt, der spreder sig med rodnet, skal fjernes eller bekæmpes, før fugerne fyldes op med fugesand, stenmel eller Danfast®.

Download vores lille sandhed her!

Dansand